Guľatozrnná biela výberová ryža na rizoto.
Vypestovaná v kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve.
Krémová výberová ryža odrody “Ribe”. Klasický taliansky druh ryže na rizoto z oblasti Piemontu. Výborne sa hodí na všetky druhy rizota, paellu, krémové polievky, ružové šaláty a na plnky do mäsa.
Návod na prípravu rizota (cca 4 porcie): 250g ryže s trochou masla alebo olivového oleja a s nasekanou cibuľkou dusíme do zlatista. Pomaly pridávame 800ml vývaru než bude rizoto krémové. Dôležité: počas varenia rizoto neustále miešame! Doba varenia: 30 až 35 minút.
Návod na prípravu ryže: 250g ryže s dvojnásobným množstvom vody prevedieme do varu a varíme cca 15 až 20 minút.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1472kJ/348kcal, tuky 1,1g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 76g z toho cukry 0,6g, vláknina 1,0g, bielkoviny 7,7g, soľ <0,01g.
Výrobca: Rapunzel