. Jazmínová ryža vás presvedčí svojou jemnou kvetinovou arómou. Jazmínová ryža sa po uvarení jemne lepí a perfektne sa hodí do ázijskej a orientálnej kuchyne a je tiež výborná ako príloha k jedlám z kari.
Návod na prípravu (cca 4 porcie): Na 250g ryže potrebujeme dvojnásobok množstva vody. Vodu necháme zovrieť a pridáme ryžu. Varíme cca 15 minút v uzatvorenom hrnci na jemnom plameni. Po 15 minútach stiahneme hrniec z plameňa a necháme ešte cca 5 minút odpočívať, aby mala ryža tu správnu konzistenciu.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia 1480kJ/348kcal, tuky 0,6g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1g, sacharidy 78g z toho cukry <0,5g, vláknina 1,4g, bielkoviny 7,4g, soľ <0,01g.
Výrobca: Rapunzel