Hlavné prednosti ovčieho jogurtu v porovnaní s klasickými jogurtami pramenia v základných rozdieloch medzi ovčím a kravským mliekom. Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu.
Ovčí jogurt je pri svojej výrobe spracovaný tak, že sa odstráni laktóza. To znamená, že výrobky z ovčieho mlieka si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy. Navyše si však ovčí jogurt ponecháva hlavnú výhodu bežných jogurtov a špeciálne tých acidofilných – obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a tým si zachováva schopnosť obnovovať črevnú mikroflóru.
Zloženie: surové ovčie mlieko, jogurtová kultúra
Sušina min. 10% hmotnosti, tuk v sušine min. 5,5% hmotnosti.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 512,4kJ/123,6kcal, tuky 10,26g z toho nasýtené mastné kyseliny 7,02g, sacharidy 3,27g z toho cukry 2,05g, bielkoviny 4,54g, soľ 0,19g.
Výrobca: PD Vlára Nemšová, Slovenská republika