Tylžský typ syra švajčiarského pôvodu. Je to syr s nízko dohrievanou syreninou. Jeho zvláštnosťou je spôsob jeho zretia pomocou zmesi bakteriálnych kultúr (Brevibacterium linens) pravidelne aplikovanej na povrch syra v procese zretia, počas ktorého dochádza k zretiu syra od kôry smerom do jeho stredu a postupnému zvýrazňovaniu jeho typickej jemne pikantnej arómy. Tento špeciálny typ syra, vhodný pre gurmánov, je vďaka jeho chuťovým a aromatickým vlastnostiam predurčený ako vynikajúci doplnok pre slávnostné tabule v studenom stave, no jeho chuť a aróma vynikne aj v teplej kuchyni ako surovina na prípravu fondue alebo ako doplnok na zapekanie, aplikáciu v postrúhanej forme na teplé mäsá, pizzu a cestoviny. Spoločnosť s r.o. MILK – AGRO je jediným výrobcom tohto typu syra na Slovensku.
Chuť syra lepšie vynikne, ak ho ponecháte minimálne 15 minút pred konzumáciou pri izbovej teplote.
Zloženie: pasterizované mlieko, jedlá soľ (najviac 3% hmotnosti), syridlo, mliekarenská a mazová kultúra, lyzozým (extrahovaný z vaječných bielkov. Povrch syra ošetrený prípravkom obsahujúcim natamycín.
Sušina min. 54% hmotnosti. Tuk v sušine min. 45% hmotnosti. Tuk min. 24,5% hmotnosti.
Uchovávať v chlade do 7 °C
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1435kJ/343kcal, tuky 24,5g z toho nasýtené mastné kyseliny 17,2g, sacharidy 1,0g z toho cukry 1,0g, bielkoviny 24,8g, soľ 2,5g.
Výrobca:
MILK-AGRO spol. s r.o.
Čapajevova 36
080 46 Prešov
Hmotnosť | - |
---|---|
Váha: | 1000g, 100g, 200g, 300g, 400g, 500g |