Bystrická klobása sušená
Tradičná klobása slovenskej domácej zabíjačky podľa starých receptov, vyrobená z kvalitného bravčového mäsa, dochutená čerstvým cesnakom, rascou, paprikou, čiernym korením. Údená v klasických murovaných udiarňach na studenom dyme. Plnená do prírodných bravčových a baraních čriev. Po údení zreje a suší sa 4 – 12 dní. Vhodná na priamu konzumáciu.
Zloženie: bravčové a hovädzie mäso 140g na 100g hotového výrobku, pitná voda, jedlá soľ, prírodné koreniny.
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1689,6 kJ / 403,5 kcal, tuky 34,04 g nasýtené mastné kyseliny 13,0 g, sacharidy 1,87 g, z toho cukry 0,26 g, bielkoviny 23,43 g, soľ 3,1 g.
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Skladovanie do 20°C
Výrobca:
Mäso Parížek, s.r.o.,
Robotnícka 22, 036 01 Martin